Toen

Voorbeelden van en linkjes naar eerder uitgevoerde projecten.

Chihuahua

Regisseur bij Mobiel Theater Geurend Hooi 2019
In opdracht van Diaconaal Centrum de Bakkerij /M25 toerden we met de voorstelling ‘Onder Anderen’ langs scholen, kerken en buurtcentra. Een voorstelling die aanzette tot dialoog in een samenleving waarin de angst voor ‘de ander’ steeds groter wordt. De voorstelling werd landelijk aangeboden door Amnesty International.

Regisseur bij Wortelen in de wijk, een bewonersinitiatief uit Leidschendam Voorburg 2018 – 2019
Wortelen, we doen het allemaal, vluchtig, soms diep en grondig.
Dertien enthousiaste bewoners uit Voorburg Leidschendam gingen op zoek naar de verhalen uit de buurt. Wie ben jij? Wie zijn je buren? Waar liggen je wortels? Wat beweegt je?
Met als resultaat een vrolijke en indrukwekkende voorstelling ‘Pension van Wijk’.

Projectleider ‘Geef het door’ 2018
In opdracht van het LUMC en ism het Welzijnskwartier in Katwijk, ontwierp en begeleide ik het project ‘Geef het door’. Een community art project over veerkracht van generatie op generatie in de gemeente Katwijk.

100% Molenwijk 2017
In Molenwijk, stadsdeel Laak, wonen 47 culturen naast elkaar op een paar vierkante meter.  Hoe doen ze dat?
Samen met taalkunstenaar Iris de Ruiter gingen we op ontdekkingsreis in Molenwijk, met als motto ‘Hoe rijk is de wijk’
Het resultaat was een prachtige reisgids en een feestelijke presentatie door de bewoners van deze wijk.

‘Je mag me zeker niet’ 2016
Een project over het leven met Borderline.
Sonja nam het initiatief voor dit project om de kennis en acceptatie van de emotieregulatiestoornis Borderline te vergroten. Want:
‘Als mensen horen dat je borderline hebt, denken ze gelijk: ‘O shit!’ en zie je dat ze afstand nemen. Dan denk ik: Je kent me nog niet eens!’

Morgen zeg ik het…’  2015
Een initiatief van Isa (16 jaar) die graag een voorstelling wilde maken over het onderwerp ‘Uit de kast komen’. Een voorstelling voor en door jongeren i.s.m. Diakonaal Centrum de Bakkerij en het COC Leiden. Benieuwd naar Isa en haar motivatie? Klik hier op het filmpje gemaakt door StgCordaid.

‘Achter de wolken…’ 2014
Na de eerste succesvolle voorstelling ‘Welkom Thuis’ over de gevolgen van een psychose, maakte Theaterwerkplaats SMIT i.s.m. GGZ Rivierduinen een voorstelling over de weg van depressie naar herstel.

Romeo en Julia 2014
In opdracht van theatergroep BINK, maakten we samen met 7 jongeren met een verstandelijke beperking op ‘eigen wijze’ een bewerking van Romeo en Julia.
Benieuwd naar het resultaat? Klik hier.

Zoals het Klokje Thuis Tikt 2013
Stg. Welzijnskwartier had te maken met:
32 Verschillende culturen, verschillende generaties, verschillende maatschappelijke organisaties en één nieuw wijkgebouw. Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich thuis voelt?
Voor hen verzon ik het project: ‘Zoals het Klokje Thuis Tikt’. Voor dit project werden verschillende wijkbewoners en -organisaties geportretteerd door Natacha Hulsebosch met hun eigen klok en een dierbaar spreekwoord of gezegde. Met niet alleen het tastbare resultaat van een verjaardagskalender en een foto-expositie, maar vooral ook met een gedeelde ervaring van trots op zichzelf, elkaar, de wijk en het nieuwe gebouw.

Theaterfestival Delft Fringe 2011 t/m 2013
Projectleider en programmeur van het theaterfestival Delft Fringe van 2011 tot en met 2013. Vanaf het eerste uur was ik betrokken bij de ontwikkeling van het festival, dat een podium biedt aan theatermakers op plekken waar je het niet verwacht.