Nu

Werkzaamheden van januari t/m juli 2019:

Projectleider bij ‘Thuis in Leiden Noord
Thuis in Leiden Noord is een project van de wijkacademie in Leiden Noord. Het komende half jaar gaan we op zoek naar het ‘thuis’ van de bewoners. Wat maakt dat zij zich thuis voelen in de wijk? Samen met kunstenaars gaan we op een creatieve manier op zoek naar de antwoorden dmv rappen, schilderen, filmen en het maken van gedichten.

Regisseur bij het Rietveldtheater
Samen met de New Kids maken we een nieuwe voorstelling met als thema ‘Muren’.  Waar lopen deze jongeren in de samenleving, in vriendschappen en relaties, ten opzichte van tradities, in meningen en ook in zichzelf tegenaan?  Hoe kun je muren breken? Waar loop je omheen? Welke grenzen accepteer je? En welke bevecht je of beslecht je?

100% Molenwijk in het Zonnetje bij het Laaktheater
De eerste editie was een succes (nominatie Haagse prijs voor Cultuurparticipatie) Intussen werken we aan de derde editie. Via kunst en cultuur zoeken we de verbinding in de wijk. Samen bouwen we aan een parade die uiteindelijk uitmondt in een groot feest bij het nieuw te openen wijkpark. Het komende halfjaar zijn er in dit kader allerlei activiteiten in de wijk, voor en door bewoners.

Regisseur bij Wortelen in de wijk, een bewonersinitiatief uit Leidschendam Voorburg 
Wortelen, we doen het allemaal, vluchtig, soms diep en grondig.
Vanaf 7 september werken 13 enthousiaste bewoners uit Voorburg Leidschendam aan een theatervoorstelling. Met elkaar gingen ze op zoek naar de verhalen uit de buurt.
Wie ben jij? Wie zijn je buren? Waar liggen je wortels? Wat beweegt je?
Het resultaat is binnenkort te zien in de vrolijke en indrukwekkende voorstelling Pension van Wijk.
Zie voor de data en locaties de speellijst.

Regisseur bij het Laaktheater
Elke maandagochtend komt een groep buurtbewoners van voornamelijk 60 jaar en ouder naar het Laaktheater. Er wordt veel gepraat, heel hard gelachen, veel koffie gedronken, er wordt gezongen voor wie jarig is en natuurlijk wordt er hard aan een theatervoorstelling gewerkt.
Na de succesvolle voorstelling Vrouw Overboord, werken we aan de  nieuwe productie ‘De kringloop van het leven.’
Zie voor de data en locaties de speellijst.

Regisseur bij Mobiel Theater Geurend Hooi
In opdracht van Diaconaal Centrum de Bakkerij /M25 toeren we met de voorstelling ‘Onder Anderen’ langs scholen, kerken en buurtcentra. Een voorstelling die aanzet tot dialoog in een samenleving waarin de angst voor ‘de ander’ steeds groter wordt. De voorstelling wordt landelijk aangeboden door Amnesty International. Zie voor de data en locaties de speellijst.

Regisseur bij TG Bink
Theatergroep Bink maakt samen met de spelers voorstellingen op maat. Uitgangspunt is spelplezier. Inzet de kwaliteiten en talenten van de spelers.

Regisseur bij theaterwerkplaats SMIT 
Stemmen horen, je hebt er allemaal wel eens over gehoord, maar de meeste mensen weten niet hoe het is om werkelijk stemmen te horen. Sonja, Hans en Remon horen stemmen. Ze maakten met andere ervaringsdeskundigen de theatervoorstelling ‘Ik hoor wat jij niet hoort’
De voorstelling trok volle zalen en lovende recensies. Het komende halfjaar spelen we de voorstelling wederom, om (toekomstige) hulpverleners, lotgenoten en omstanders op de hoogte te brengen van de mogelijkheden, beperkingen en verschillende behandelmethoden die er zijn.
Over één ding zijn we het inmiddels eens:
Praten over stemmen horen helpt’
Kijk op de speellijst voor de actuele data.

 

Advertenties